Har I sikret jer som ægtefæller med fællesbørn?

Skab sikkerhed for jeres familie med et testamente

Som ægtefæller med fællesbørn er det vigtigt, at I giver jeres familie de bedste muligheder for at fortsætte det økonomiske liv uden at skulle gå fra hus og hjem, hvis en af jer dør. Opret et testamente nu og få styr på det, inden det er for sent.

Hos Fairjura har vi specialiseret os i at udarbejde testamenter til ægtefæller med fællesbørn, så I er sikret bedst muligt. Vi har en fast lav pris på oprettelse af testamente, som omfatter hele processen, dvs. både rådgivning og udarbejdelse.

Arvelovens regler for ægtefæller med fællesbørn

Har I børn, vil den længstlevende af jer arve 50 % af førstafdødes bo, og de resterende 50 % vil blive delt ligeligt mellem jeres børn. Det er reglerne i arveloven, og det er derfor det udgangspunkt, I som ægtefæller med fællesbørn har. I kan læse arveloven her.

Ønsker I at fravige dette udgangspunkt og f.eks. sikre hinanden endnu bedre, skal I oprette et testamente.

Uskiftet bo

Når I er gift, og har I kun fællesbørn, er der mulighed for at den længstlevende af jer kan sidde i uskiftet bo og dermed undgå at skulle udbetale arv til børnene. Læs mere om uskiftet bo.

Vi anbefaler dog altid, at I også opretter et testamente, hvis I ønsker at sikre den længstlevende af jer bedst muligt, da der kan være flere grunde til, at det vil være bedre at skifte boet efter førstafdøde.

Testamente

Som ægtefæller med fællesbørn kan I oprette et testamente, hvor I bestemmer, at den længstlevende af jer skal arve mest muligt.

Ved at gøre det, kan I sikre, at længstlevende arver 87,5 % (7/8) af førstafdødes bo, og de resterende 12,5 % (1/8) vil være tvangsarv til børnene.

Har I delingsformue i ægteskabet (tidligere kaldet fælleseje), betyder det, at den længstlevende af jer samlet vil udtage 93,75 % (15/16) af jeres samlede bo, og dermed kun skal udbetale 6,25 % (1/16) i tvangsarv børnene.

Testamentets indhold

Et typisk testamente for ægtefæller med fællesbørn, der gerne vil sikre hinanden bedst muligt vil indeholde følgende:

  • Ønske om at længstlevende kan sidde i uskiftet bo.
  • Hvis boet efter førstafdøde skal skiftes, skal længstlevende arve mest muligt, og børnene vil derfor i første omgang alene arve deres tvangsarv.
  • Ved længstlevendes død skal boet fordeles ligeligt mellem børnene ELLER en anden fordeling, som I måtte ønske.
  • Bestemmelse om at arven til længstlevende gøres til fuldstændigt særeje.
  • Bestemmelse om at arven til børnene gøres til enten fuldstændigt særeje eller kombinationssæreje.
  • Bestemmelse om tilbagekaldelse og ændring af testamentet.

BRUG FOR HJÆLP?

Ring eller skriv til jurist Line Agerskov – hun sidder klar til at hjælpe.

Telefon: 26 71 75 53

Mail: line@fairjura.dk

Eller brug kontaktformularen nederst på siden.