Hvad koster et testamente?

Der er flere muligheder, hvis I gerne vil oprette et testamente. På nettet findes f.eks. færdiglavede formularer, som I blot skal udfylde og tage med til notaren. Disse formularer koster typisk omkring 300-600 kr. I skal dog være klar over, at formularerne er standardformularer og ikke nødvendigvis tager højde for lige nøjagtig dine/jeres ønsker.

En anden mulighed er at få juridisk hjælp til at udarbejde jeres testamente. Prisen for et testamente med hjælp fra en advokat varierer meget, men ligger som regel i omegnen 3.000-6.000. kr. Herudover findes der billigere løsninger, som f.eks. den Fairjura tilbyder. Vi vejleder dig og udarbejder jeres testamente for en fast lav testamente pris uanset det ønskede indhold.

Ud over udgiften til formular eller juridisk bistand skal I desuden betale 300 kr. i statsafgift, hvis I vælger at oprette testamentet foran notaren. I kan godt undgå at få testamentet oprettet for notaren ved at lave et vidnetestamente, men dettefraråder vi dog. Ved at oprette testamentet foran notaren, bliver testamentet registreret i Centralregistret for Testamenter og derved er I sikret, at testamentet kommer frem, når en af jer dør.