Vi vil gerne oprette et testamente – hvilke omkostninger er der forbundet hermed?

Der er flere muligheder, når man vil oprette et testamente. På internettet findes færdiglavede formularer, som man blot skal udfylde og tage med til notaren. Disse formularer koster typisk omkring 300 kr. Man skal dog gøre sig klart, at formularerne er standardformularer og ikke nødvendigvis tager højde for lige nøjagtig dine/jeres ønsker.

En anden mulighed er at få juridisk bistand. Prisen for et testamente med bistand fra en advokat varierer meget, men er som regel i omegnen af 3.000-6.000. kr. Der findes også billigere løsninger online, som f.eks. den Fairjura tilbyder. Vi vejleder dig og udfærdiger dit testamente for en fast lav pris uanset det ønskede indhold.

Ud over udgiften til formular eller juridisk bistand skal du desuden betale 300 kr. i statsafgift, hvis du vælger at oprette testamentet foran notaren. Det er muligt at undlade at få testamentet oprettet for notaren ved at lave et vidnetestamente, men dette må dog frarådes. Ved at underskrive testamentet foran notaren, bliver testamentet registreret i Centralregistret for Testamenter og derved sikres det, at testamentet kommer frem i tilfælde af dødsfald.