Testamente advokat

Skal man bruge en advokat til at lave testamente?

Findes der en decideret testamente advokat? Det korte svar er NEJ. Et testamente skal ikke laves af en advokat for at være gyldigt. Du kan faktisk lave dit testamente selv, hvis du vil det. Det er dog ikke noget, vi anbefaler, medmindre du har kendskab til de gældende arveregler og ved, hvordan man korrekt kan formulere et testamente.

Du kan sagtens vælge at benytte en advokat til at lave dit testamente, men det vil i mange tilfælde blive en dyr fornøjelse for dig. Mange advokater har ikke udarbejdelse af testamente som speciale, og da de tit tager en timepris på over 2.000 kr., så vil du nemt kunne komme til at betale 5-6.000 kr. for et testamente, som slet ikke er det værd. Derudover så gennemgår vi tit testamenter, som er udarbejdet af på andre områder dygtige og kvalificerede advokater. Og her ser vi desværre tit, at disse advokater slet ikke har styr på arvereglerne, og på, hvordan man kan sikre hinanden bedst muligt i et testamente, hvilket resulterer i, at en del af vores kunder tidligere har fået udarbejdet testamenter, som ikke vil være materielt gyldige. Og i langt de fleste tilfælde har vores kunder betalt en overpris for at få udarbejdet disse testamenter.

Så advokater kan i mange andre tilfælde være meget dygtige og kvalificerede, men det er langt fra alle advokater, der kan finde ud af at skrive et godt testamente. Så sørg for at vælge en rådgiver, som har speciale i udarbejdelse af testamente og lad dig ikke skræmme af, hvis denne ikke er uddannet advokat. Du skal blot sørge for, at vedkommende er uddannet jurist og har en vis erfaring inden for arveretten (og også gerne familieretten). OG så er det vigtigt, at du sikrer dig, at den pågældende jurist er ansvarsforsikret, så du kan føle dig tryg i processen.

Hos Fairjura bliver dit testamente udarbejdet af en uddannet jurist, som har rådgivet inden for familie-arveretten i mange år. Se, hvad vi kan tilbyde dig i forbindelse med udarbejdelse af testamente.

BRUG FOR HJÆLP?

Ring eller skriv til jurist Line Agerskov – hun sidder klar til at hjælpe.

Telefon: 26 71 75 53

Mail: line@fairjura.dk

Eller brug kontaktformularen nederst på siden.