Testamente - Har du sikret dine nærmeste?

 

Ægtefæller med fællesbørn

Er I gift, og har I kun fællesbørn, vil den længstlevende af jer arve 50 % af afdødes bo, hvis I ikke har oprettet et testamente. De resterende 50 % vil tilfalde førstafdødes børn til lige deling. I kan sikre hinanden bedre ved at oprette et testamente. Her kan I sikre, at længstlevende samlet kan udtage 15/16 af jeres samlede bo.

Børnetestamente

Har I børn, er det en god ide at oprette et børnetestamente.

Et børnetestamente er en erklæring om, hvem I ønsker skal have forældremyndigheden, hvis I begge dør, inden børnene fylder 18 år. 

Ægtefæller med særbørn

Er I gift, og har I særbørn, vil den længstlevende af jer arve 50 % af afdødes bo, hvis I ikke har oprettet et testamente. De resterende 50 % tilfalder førstafdødes børn til lige deling. Vil I sikre hinanden bedre, og sikre en bestemt fordeling mellem børnene, skal I oprette et testamente.

Enlig

Er du ikke gift, og har du ingen børn, kan du frit bestemme, hvem der skal arve dig.

Har du børn, udgør tvangsarven til disse 1/4 af dit efterladte bo, og du kan derfor kun bestemme over 3/4 i testamentet.

Ugifte samlevende

Er I ugifte samlevende, arver I ikke hinanden, hvis I ikke har oprettet et testamente. Det gælder også, selvom I har boet sammen i mere end to år og/eller har børn sammen. Hvis I gerne vil arve hinanden, er det derfor nødvendigt, at I opretter et testamente.

Gratis testamentetjek

Har I allerede et testamente, men er I i tvivl, om det lever op til de gældende regler, eller om det sikrer jer bedst muligt, tilbyder vi at gennemgå testamentet uden beregning.

Kontakt os og hør nærmere.

Oprettelse af testamente

Opret testamente nu og bestem selv, hvordan din formue skal fordeles ved din død. Oprettelse af testamente sker ved, at du udarbejder et juridisk dokument, hvor du beskriver, hvordan dit efterladte bo skal fordeles, når du dør. For at testamentet er juridisk gyldigt, er det vigtigt, at testamentet underskrives foran en notar (en notar er en embedsmand, der sidder i den byret, du hører til). Ved oprettelse af testamente hos notaren skal du betale et notargebyr på 300 kr.

Du kan godt selv formulere dit testamente, men vi anbefaler, at du får juridisk hjælp til at gøre det, så du er helt sikker på, at testamentet er juridisk gyldigt. Hos Fairjura er vi specialister i oprettelse af testamente, så tøv endelig ikke med at tage fat i os.

Arv og testamente

Hvis du ikke opretter et testamente, er det arvelovens regler, der bestemmer, hvordan din arv skal fordeles, når du dør, og du vil derfor ikke have indflydelse på, hvordan dit efterladte bo vil blive fordelt mellem dine arvinger.

Udgangspunktet er, at det er dine børn (livsarvinger) og din ægtefælle, som vil arve dig. Hvis du ikke er gift, vil dine børn arve alt efter dig. Hvis du har en samlever, vil han/hun IKKE arve dig, medmindre du har oprettet et testamente – heller ikke selvom I har børn sammen eller har boet sammen i mere end to år.

Hvis du hverken har børn eller ægtefælle, vil det være dine forældre, søskende, niecer/nevøer eller bedsteforældre, som vil arve efter dig. Dette bestemmes af reglerne om slægtsarv.

Se ovenfor hvillke regler om arv og testamente, der er gældende for lige præcis din/jeres situation.

 

Altid gratis og uforpligtende rådgivning

Hos Fairjura tilbyder vi altid gratis og uforpligtende rådgivning vedrørende oprettelse af testamente og andre juridiske dokumenter.

Vi er specialister i oprettelse af billige testamenter og udarbejder alle former for testamenter og med lige præcis det indhold, du/I ønsker. Alle vores testamenter udarbejdes med baggrund i en grundig vejledning samt drøftelse af gældende forhold og specielle ønsker.

Kontakt os nu og få gratis rådgivning.

 

BRUG FOR HJÆLP?

Ring eller skriv til jurist Line Agerskov – hun sidder klar til at hjælpe.

Telefon: 26 71 75 53

Mail: line@fairjura.dk

Eller brug kontaktformularen nederst på siden.

Hvordan opretter man et testamente?

For at oprette et gyldigt testamente skal man først have udarbejdet testamentet. Man kan enten lave det selv (det anbefaler vi kun, at man gør, hvis man har kendskab til arvereglerne), eller få en jurist/advokat til at gøre det.

Når testamentet er udarbejdet, kan man enten få to uvildige vidner til at underskrive det (dette kaldes et vidnetestamente), eller man kan oprette det for notaren (dette kaldes et notartestamente). Hos Fairjura anbefaler vi altid, at man opretter et notartestamente, da dette er langt mere sikkert end et vidnetestamente (læs mere om forskellen på vidne- og notartestamenter).

Vælger man at oprette testamentet for notaren, skal man have testamentet med i to eksemplarer til notaren. Hos notaren skal man underskrive testamentet og vise billed ID. Notaren finder man i byretten og normalt ved den byret, man hører til ud fra ens adresse. Find din notar her.

Hos Fairjura hjælper vi dig/jer med at oprette et billigt testamente med lige præcis det indhold, der passer til din/jeres situation. Kontakt os i dag og hør nærmere.

Familietestamente

Hvad er et familietestamente?

Der er mange, som taler om et familietestamente, når snakken falder på et testamente, som skal sikre familien. Begrebet familietestamente er dog ikke en bestemt form for testamente, som man kan lave. Et familietestamente og et almindeligt testamente er derfor det samme. Når man tænker på et familietestamente vil indholdet heri i langt de fleste tilfælde være, at man i første omgang vil sikre sin ægtefælle/samlever bedst muligt og dernæst sikrer man eventuelle børn. Hos Fairjura dækker begrebet familietestamente over testamente til ægtefæller med børn (fællesbørn og/eller særbørn) og testamente til ugifte samlevende.

 

Testamente advokat?

Er det nødvendigt at få en advokat til at lave et testamente?

Nej, det er det bestemt ikke. Du kan sagtens selv lave dit testamente, men vi anbefaler dog kun, at du gør dette, hvis du har et vis kendskab til oprettelse af testamente og arvelovens regler.

Du kan også benytte andre juridiske rådgivere end advokater til at oprette et testamente. Dette vil være lige så gyldigt, og der findes mange jurister, som har et større kendskab til området end din lokale advokat.

Hos Fairjura har vi specialiseret os i udarbejdelse og oprettelse af testamenter, så du kan være 100 % sikker på at få et testamente, som stemmer overens med dine ønsker og behov. Og samtidig er vi for det meste meget billigere end en advokat, som tit tager en ublu pris for at oprette et testamente.

Udfyld kontaktformularen nedenfor og kom i gang med at oprette dit testamente allerede i dag.

Testamente online

Hos Fairjura kan du oprette dit testamente online og uden et fysisk møde til en meget billig pris. Du kontakter os enten via mail eller telefon, hvor vi sammen får styr på dine ønsker og behov. Herefter sender du de oplysninger, som vi skal bruge til at oprette testamentet via sikker mail. Vi udarbejder testamentet for dig hurtigst muligt (gerne i løbet af 1-2 dage), hvorefter du får det til gennemsyn. Vi tager selvfølgelig de spørgsmål og rettelser, der måtte være, og først når du er helt tilfreds sender, vi dig det endelige testamente sammen med oplysning om det videre forløb. Så brug Fairjura til at få udarbejdet dit testamente online.

Gratis testamentetjek

Hos Fairjura tilbyder vi også et gratis testamentetjek. Har du allerede oprettet et testamente, og er der tvivl, om det fortsat er gældende, eller om det sikrer dig/jer godt nok, så vil vi gerne læse det igennem og kontrollere, at det lever op til gældende ret og ikke mindst dine/jeres ønsker.

Ender det med, at der skal oprettes et nyt testamente, så kan du/I oprette et billigt testamente hos Fairjura.

Gratis arvetest

Tag vores gratis arvetest og se, om du har behov for oprettelse af testamente. Arvetesten er anonym og giver svar med det samme.