Testamente - hvordan sikrer du bedst dine nærmeste?

Fairjura er specialister i udarbejdelse af testamenter

Nedenfor kan du se, hvad der gælder for din situation og finde inspiration til indholdet i dit testamente.

Vi udarbejder alle former for testamenter og med lige præcis det indhold, du ønsker. Alle vores testamenter udarbejdes med baggrund i en grundig vejledning samt drøftelse af dine forhold og specielle ønsker.

Vi vil også gerne læse et allerede oprettet testamente igennem og kontrollere, at det lever op til gældende ret og ikke mindst dit/jeres ønsker. Læs mere omkring vores gratis testamentetjek.

Og husk, at du altid kan kontakte os for en uforpligtende rådgivning i forhold til lige netop din situation – uden beregning selvfølgelig.

Er du i tvivl om arvereglerne, hvis du ikke har oprettet et testamente, kan du læse mere om disse nedenfor. 

Ugifte samlevende

Er I ugifte samlevende, arver I ikke hinanden, hvis I ikke har oprettet et testamente. Det gælder også, selvom I har boet sammen i mere end to år og/eller har børn sammen. 

Hvis I gerne vil arve hinanden, er det derfor nødvendigt, at I opretter et testamente.

Enlig

Er du ikke gift, og har du ingen børn, kan du frit bestemme, hvem der skal arve dig.

Har du børn, udgør tvangsarven til disse 1/4 af dit efterladte bo, og du kan derfor kun bestemme over 3/4 i testamentet.

Ægtefæller med fællesbørn

Er I gift, og har I kun fællesbørn, vil den længstlevende af jer arve 50 % af afdødes bo, hvis I ikke har oprettet et testamente. De resterende 50 % vil tilfalde førstafdødes børn til lige deling.

Ønsker I at sikre hinanden bedre, skal I oprette et testamente.

Børnetestamente

Har I børn, er det en god ide at oprette et børnetestamente.

Et børnetestamente er en erklæring om, hvem I ønsker skal have forældremyndigheden, hvis I begge dør, inden børnene fylder 18 år. 

Ægtefæller med særbørn

Er I gift, og har I særbørn, vil den længstlevende af jer arve 50 % af afdødes bo, hvis I ikke har oprettet et testamente. De resterende 50 % tilfalder afdødes børn til lige deling. Vil I sikre hinanden bedre, og vil I sikre en bestemt fordeling mellem børnene, skal I oprette et testamente.

Gratis testamentetjek

Har I allerede et testamente, men er I i tvivl, om det lever op til de gældende regler, eller om det sikrer jer bedst muligt, tilbyder vi at gennemgå testamentet uden beregning.