Har I mødt hinanden sent i livet?

50+løsningen til ægtefæller, der ikke vil arve hinanden

50+løsningen – testamentet til jer, der har mødt hinanden sent i livet

Når I er gift, er udgangspunktet ifølge reglerne i arveloven, at den længstlevende af jer arver 50 % af førstafdødes bo.

Hvis I har mødt hinanden og er blevet gift sent i livet, kan I måske have et ønske om ikke at arve hinanden. Dette fordi I ikke har et behov for at sikre hinanden økonomisk i tilfælde af den enes død. I mange tilfælde er der i denne situation i stedet et ønske om, at det er børnene, der arver, og at børnene kun arver det, som deres respektive mor/far ejer.

Dette ønske kan sagtens lade sig gøre, men det kræver, at I opretter både en ægtepagt og et testamente. Denne løsning kaldes populært for 50+løsningen

Typisk målgruppe for 50+løsningen

  • Løsningen kan benyttes af alle ægtepar uanset alder, men den ses mest anvendt på ægtefæller, der er over 50 år (derfor kaldes det for 50+løsningen) 
  • Begge parter har børn fra tidligere forhold (særbørn)
  • Begge parter prioriterer arv til egne børn højere end arv til ægtefællen
  • Begge har nået et punkt i livet, hvor der er økonomi til at klare sig, hvis den anden part dør
  • Begge parter ejer aktiver, som de gerne vil have tilfalder børnene

Detaljerne 

For at få lavet 50+løsningen skal I som nævnt oprette både en ægtepagt og et testamente.

I ægtepagten skal der stå, at I skal have fuldstændigt særeje i jeres ægteskab. Det betyder kort fortalt, at ”mit er mit” og ”dit er dit”. I tager altså hver især det med ud af ægteskabet, som I hver især ejer – både ved skilsmisse og ved dødsfald.

I testamentet skal I begge give et arveafkald efter hinanden, så børnene kan arve alt efter afdøde. Hvis I gerne vil sikre, at den længstlevende af jer kan blive boende i afdødes bolig, kan I bestemme, at længstlevende skal have en beboelsesret til boligen. Ægtefællen skal så betale udgifterne hertil, selvom børnene vil arve boligen.

Der kan selvfølgelig også laves en ”mellemløsning”, så ovenstående kun vedrører enkelte aktiver (f.eks. fast ejendom), hvis dette er jeres ønske.

Kontakt os via kontaktformularen og hør, hvordan vi kan sikre, at lige præcis jeres ønsker bliver til virkelighed.

 

BRUG FOR HJÆLP?

Ring eller skriv til jurist Line Agerskov – hun sidder klar til at hjælpe.

Telefon: 26 71 75 53

Mail: line@fairjura.dk

Eller brug kontaktformularen nederst på siden.