Hvad er en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt er en fuldmagt, som du opretter nu, men som først bliver gjort gældende senere hen. Fremtidsfuldmagten sikrer, at der er en eller flere personer, som kan træffe beslutninger på dine vegne, hvis du på et tidspunkt ikke længere selv er i stand til det på grund af dit helbred.


Fremtidsfuldmagt – kun for demente personer?

Mange tror fejlagtigt, at det kun er relevant at få lavet en fremtidsfuldmagt, hvis man er i risikozonen for at blive dement. Og at en fremtidsfuldmagt kun er nødvendig, hvis man bliver dement. Dette er IKKE korrekt.


Hvornår er det nødvendigt at oprette en fremtidsfuldmagt?

Demens er blevet brugt som det klassiske eksempel på, hvorfor en fremtidsfuldmagt kan være vigtig at have. MEN hvis man gerne vil sikre sig selv og sine nærmeste bedst muligt, så skal man faktisk oprette en fremtidsfuldmagt, uanset om man er ung eller gammel. En fremtidsfuldmagt hører derfor til pakken om at sikre sig selv og sine nærmeste bedst muligt.

En fremtidsfuldmagt sikrer nemlig én i alle situationer, hvor man ikke kan træffe beslutninger på egne vegne på grund af ens helbred – altså også, hvis man bliver alvorlig syg eller f.eks. ligger i koma. Det er derfor ikke kun, hvis man bliver ramt af demens, at det er vigtigt at have en fremtidsfuldmagt.

Har du oprettet en fremtidsfuldmagt, er du sikker på, at der er en person, som du har tillid til, der kan træffe beslutninger på dine vegne, uden at du skal have beskikket en værge.

Fremtidsfuldmagten opretter du nu, mens du er rask og stadig kan træffe beslutninger på egne vegne. Når fremtidsfuldmagten er oprettet, er den hvilende, indtil du eventuelt vil få brug for den. Ender du i en situation, hvor du ikke længere er i stand til at træffe beslutninger på egne vegne, skal fremtidsfuldmagten blot sættes i kraft, og herefter kan din fuldmægtig træffe beslutninger for dig i overensstemmelse med, hvad du har bestemt i fuldmagten.

Så hvis du gerne vil sikre dig selv og dine nærmeste bedst muligt, så sørg for at få oprettet en fremtidsfuldmagt hurtigst muligt. Prisen for en fremtidsfuldmagt er ikke særlig høj, og så er du sikret ud i fremtiden.


Tinglysning af fremtidsfuldmagt

En fremtidsfuldmagt skal tinglyses for at være gyldig. Dette gøres ved, at du underskriver fremtidsfuldmagten digitalt med NemID på www.tinglysning.dk, når den er udarbejdet. Herefter skal du til notaren og vedkende fuldmagten (notaren sidder i den byret, som du hører til). Når du har vedkendt fremtidsfuldmagten, sørger notaren for, at den bliver endelig tinglyst, og herefter er den gyldig oprettet. Hvis du på et senere tidspunkt skal have sat fremtidsfuldmagten i kraft, så skal dette gøres gennem myndigheden Familieretshuset (tidligere Statsforvaltningen). Du kan læse mere om ikraftsættelse af en fremtidsfuldmagt her.

Pris for oprettelse af fremtidsfuldmagt

Prisen for oprettelse af en fremtidsfuldmagt ligger som regel fast afhængig af, hvilken udbyder, du vælger. Får du udarbejdet en fremtidsfuldmagt af en advokat, er prisen som regel højere, end hvis du benytter dig af en jurist og andre udbydere på markedet.

Der findes også rene skabelonudbydere af fremtidsfuldmagter til meget billige priser eller endda gratis. Vi anbefaler dog kun, at du benytter dig af disse udbydere, hvis du selv har et kendskab på området. Hvis ikke, har du ingen mulighed for at sikre, at fremtidsfuldmagten bliver udarbejdet ud fra dine specifikke ønsker og forhold. Her vil vi i stedet anbefale dig, at du benytter en uddannet jurist, som kan give dig en skræddersyet rådgivning til lige netop din situation.

Hos Fairjura har vi specialiseret os i arvereglerne og udarbejdelse af fremtidsfuldmagter, og du er derfor sikker på at få en juridisk korrekt rådgivning og juridisk gældende dokumenter, hvis du benytter os.

Prismæssigt ligger vi hos Fairjura i den billige ende i forhold til mange advokater, og vi har samtidig ekspertisen til at skræddersy din fremtidsfuldmagt, så du er sikker på, at den er juridisk gældende i forhold til lige netop din situation.

 

Læs mere om fremtidsfuldmagter her.

Se vores priser for udarbejdelse af fremtidsfuldmagt her.

BRUG FOR HJÆLP?

Ring eller skriv til jurist Line Agerskov – hun sidder klar til at hjælpe.

Telefon: 26 71 75 53

Mail: line@fairjura.dk

Eller brug kontaktformularen nederst på siden.

Bestil fremtidsfuldmagt nu eller kontakt os for mere information.