Skal vi lave testamente, selvom vi er gift?

Det korte svar er JA, det skal I! I hvert fald, hvis I gerne vil sikre hinanden bedst muligt.

Når I er gift, arver I automatisk hinanden. Har I ingen børn, arver den længstlevende af jer hele førstafdødes formue. Har I børn, vil den længstlevende af jer dog kun arve 50 % af førstafdødes bo. De resterende 50 % vil blive delt ligeligt mellem førstafdødes børn. Hvis I gerne vil sikre hinanden bedre end det, så skal I lave et testamente.

Hvis I laver et testamente, hvor I bestemmer, at den længstlevende af jer skal arve mest muligt, kan I sikre, at længstlevende arver 87,5 % af førstafdødes bo, og de resterende 12,5 % vil være tvangsarv til børnene.

Har I delingsformue i ægteskabet (tidligere kaldet fælleseje), betyder det, at den længstlevende af jer samlet vil udtage 93,75 % af jeres samlede bo og dermed kun skal udbetale 6,25 % i tvangsarv børnene.

Hvis I har oprettet en ægtepagt med ægtefællebegunstigende kombinationssæreje, så kan den længstlevende af jer samlet kunne udtage 96,875 % (31/32) af jeres samlede bo, og her vil der altså kun skulle udbetales 3,125 % (1/32) i tvangsarv til børnene

Så JA, det kan klart betale sig at lave et testamente, når I er gift.

Især hvis der er særbørn i jeres ægteskab, er det yderst vigtigt, at I får lavet testamente. I denne situation kan den længstlevende af jer nemllig kun sidde i uskiftet bo, hvis førstafdødes særbørn giver samtykke til det. Giver særbørnene ikke samtykke til uskiftet bo, er den længstlevende af jer tvunget til at skifte boet, og her vil I være sikret bedst muligt med et testamente.

Hos Fairjura hjælper vi jer med at lave testamente med lige præcis det indhold, der passer i forhold jeres situation og ønsker. Kontakt os og få gratis og uforpligtende rådgivning til lige netop jeres situation.