NEJ, det er ikke kun ældre personer, der skal oprette en fremtidsfuldmagt. En fremtidsfuldmagt er relevant for alle myndige personer, uanset hvor gammel man er.

Siden det i 2017 blev muligt at oprette en fremtidsfuldmagt, hører man tit, at ældre og skrøbelige personer anbefales at oprette en sådan. Og at det specielt er relevant, hvis man er i et tidligt stadium af en demensdiagnose.

Og ja, det er helt korrekt, at det er vigtigt at få oprettet en fremtidsfuldmagt, hvis man er i en af ovenstående kategorier. MEN det er altså også vigtigt, selvom man er fuldstændig rask og ung. For fuldmagten vil også sikre en i tilfælde af akut sygdom, hvor man bliver så syg, at man ikke selv kan træffe beslutninger i fremtiden. Det kan f.eks. være, at man er ude for en ulykke, hvor man kommer så slemt til skade, at man i fremtiden ikke er frisk nok til at varetage sine egne interesser. Og det kan jo ske for alle.

Så se oprettelsen af en fremtidsfuldmagt som en form for forsikring, det er nødvendigt at tegne – på samme måde som en ulykkes- og ansvarsforsikring. For det er for sent at oprette fuldmagten, når ulykken først er sket.

Så vær på den sikre side og få sikret både dig selv og dine nærmeste med en fremtidsfuldmagt, inden det er for sent. Når først det er gjort, behøver du ikke tænke mere på det.