Hvornår er et testamente gyldigt?

For at et testamente er gyldigt, skal det opfylde nogle betingelser.

For det første skal du for at kunne oprette et testamente være fyldt 18 år (eller have indgået ægteskab).

Du kan vælge at oprette dit testamente som enten et notartestamente eller et vidnetestamente og kravene til gyldighed afhænger af hvilket testamente, du opretter.

Hvis du opretter et notartestamente, så skal dette testamente være skriftligt og underskrives foran notaren, som herefter skal påtegne testamentet. Først når dette er gjort, vil et notartestamente være gyldigt. Notaren er en myndighedsperson ved byretten og notaren skal sikre, at det er dig, er opretter testamentet, og at du rent fornuftsmæssigt er i stand til at oprette et testamente. Det er vigtigt at vide, at notaren ikke ser på, om bestemmelserne i testamentet er juridisk gyldige. Det er derfor vigtigt, at du har fået udarbejdet testamentet af en person, som har kendskab til reglerne og som har erfaring med oprettelse af testamenter.

Hvis du opretter et vidnetestamente, så skal dette testamente være skriftligt og underskrives foran 2 vitterlighedsvidner, som også skal underskrive testamentet. Vidnerne skal være fyldt 18 år, og de skal have kendskab til, at de bevidner oprettelsen af et testamente. Et vidne skal være uvildig og må derfor ikke være nærstående til en person, som bliver begunstiget i testamentet eller have særlig interesse i testamentets indhold.

Du har dog også mulighed for at oprette et nødtestamente, hvis du pga. sygdom eller andet nødstilfælde er forhindret i at oprette et notar- eller vidnetestamente. Der eksisterer ingen krav til oprettelsen af et nødtestamente, men det bortfalder automatisk 3 måneder efter oprettelsen, hvis der herefter ikke har været nogen hindringer for at oprette et vidne- eller notartestamente.

Læs mere om oprettelse af testamente.

BRUG FOR HJÆLP?

Ring eller skriv til jurist Line Agerskov – hun sidder klar til at hjælpe.

Telefon: 26 71 75 53

Mail: line@fairjura.dk

Eller brug kontaktformularen nederst på siden.