Hvornår kommer et testamente frem?

Hvis du har oprettet et notartestamente, vil testamentet blive registreret i Centralregistret for Testamenter, når du har været ved notaren. Dette betyder, at testamentet automatisk vil komme frem ved din død, hvilket jo er en klar fordel. Netop derfor anbefaler vi, at du får udarbejdet et notartestamente i stedet for et vidnetestamente.

Hvis du har oprettet et vidnetestamente, er dette testamente ikke officielt registreret nogle steder. Det betyder, at det eneste eksemplar af testamentet er det eksemplar, som du selv har (og eventuelle kopier, som du måtte have givet pårørende). Det er derfor vigtigt, at du opbevarer testamentet et sted, hvor du er sikker på, at det vil komme frem efter din død (f.eks. i en bankboks). Det er dit eget ansvar, at testamentet vil komme frem efter din død. Et sådant vidnetestamente skal overdrages til skifteretten, når du dør, og herefter videregives til en evt. advokat/bobehandler, som står for at skifte dit dødsbo.

Når skifteretten modtager anmeldelse om et dødsfald, vil de nærmeste pårørende blive kontaktet og indkaldt til et åbningsmøde. Der kan gå op til 3-5 uger efter dødsfaldet, inden mødet finder sted, og indtil da må arvingerne ikke begynde at fordele dødsboet. Hvis der er oprettet et notartestamente, vil skifteretten automatisk være bekendt hermed til åbningsmødet, og testamentet vil herefter blive videregivet til arvingerne. Er der alene oprettet et vidnetestamente, så er det vigtigt, at dine pårørende er bekendte hermed, så de kan tage testamentet med til skifteretten.

Hos Fairjura kan vi hjælpe dig med at udarbejde testamente – både notartestamente og vidnetestamente.

BRUG FOR HJÆLP?

Ring eller skriv til jurist Line Agerskov – hun sidder klar til at hjælpe.

Telefon: 26 71 75 53

Mail: line@fairjura.dk

Eller brug kontaktformularen nederst på siden.