Testamente for ugifte samlevende

Hvis I er samlevende uden at være gift, så arver I ikke hinanden, når en af jer dør, uanset hvor lang tid I har boet sammen, og uanset om I har børn sammen. Desværre. Det er en udbredt misforståelse, at man arver hinanden, hvis man blot har boet sammen i to år. Dette er IKKE korrekt.

Hvis I gerne vil arve hinanden, så er det nødvendigt, at I undersøger emnet: testamente samlevende. Hvis I ikke har et testamente, hvor I sikrer hinanden, så kan konsekvensen heraf være, at den længstlevende af jer er nødsaget til at sælge hus og hjem. Arven vil nemlig  – uden et testamente – tilfalde afdødes børn. Hvis afdøde ikke har børn, tilfalder arven afdødes forældre.

Det er derfor bydende nødvendigt, at I får oprettet et testamente, hvis I gerne vil sikre hinanden.

Ved at oprette et testamente kan I sikre:

  • at den længstlevende af jer samlet arver 7/8
  • at den længstlevende af jer arver afdødes andel af en fælles ejerbolig, og dermed højst sandsynlig kan blive boende som hidtil
  • at den længstlevende af jer kan bevare den hidtidige levestandard
  • at jeres ønsker om hvem, der skal arve hvad, bliver fulgt

Hvis I vil sikre hinanden bedst muligt, skal I oprette et såkaldt udvidet samlevertestamente. Ved at oprette et udvidet samlevertestamente kan I nemlig opnå arveret efter hinanden på næsten samme måde, som hvis I var gift. Og herudover kan  sikre hinanden endnu bedre ved at bestemme, at den længstlevende af jer skal arve mest muligt. Faktisk kan den længstlevende af jer komme til at arve 7/8 efter den førstafdøde.

Læs mere om testamente for ugifte samlevende og jeres muligheder.

BRUG FOR HJÆLP?

Ring eller skriv til jurist Line Agerskov – hun sidder klar til at hjælpe.

Telefon: 26 71 75 53

Mail: line@fairjura.dk

Eller brug kontaktformularen nederst på siden.